Reacties van deelnemers

REACTIES op de dagworkshop ‘Zelf je Stressprogrammering Resetten‘:

“Een prima workshop, waarin duidelijk wordt hoe mijn stresssysteem zich heeft ontwikkeld. Een complex geheel van emoties, hormonen en zenuwstelsels, waaruit patronen, besluiten en overtuigingen zijn ontstaan.
Door het leren van de oefening, kan ik praktisch aan de slag met dit complexe geheel, wat mijn stresssysteem is. Dus ik ben er heel blij mee. Karin en Krijn, chapeau hoe jullie dit hebben gebracht.”

“Ik heb de workshop zeer gewaardeerd. Ook de theoretische achtergrond-informatie vond ik fijn.”

“Een inspirerende workshop! Hoe het sympathische en parasympatische deel van het zenuwstelsel samenwerkt tijdens activiteit en rust/herstel was een heel nieuw inzicht voor mij.”

“Een welkom gevoel. De workshop heeft gegeven wat er beloofd is. Rustig – no nonsense – en toch met veel info. Heerlijk te weten dat het ontbonden kan worden! Er zijn verschuivingen mogelijk. En ik kan het zelf doen!”


REACTIES OP OVERIGE ACTIVITEITEN:

“Inspirerend en verhelderend”
Anoniem

“Door in een groep jezelf te laten zien volgen inzichten vanzelf. Omdat ze van onszelf zijn.”
Debbie Molhuizen, begeleidster transitieprocessen in organisaties

“De workshop heeft me meer inzicht in mezelf en anderen geboden. Er zijn vele waarheden die het waard zijn om onderzocht te worden.”
Anoniem

“Sociaal – menselijk. Een methode om bewust te worden wat er in relaties overal speelt.”
Anoniem

“Zelfinzicht / inzicht in andere mensen wat je helpt in communicatie.”
Anoniem

Als mensen tijdens een activiteit van Bewustzijnsvormen ontdekken in welke Bewustzijnsvorm ze zelf leven, begrijpen ze ineens waarom ze anderen, van wie ze soms erg veel houden, maar niet konden begrijpen. En ook waarom ze zich vaak zelfs aan die mensen ergerden. De reden is bijna vanzelfsprekend: het is erg moeilijk om je te verbinden met iemand die je helemaal niet begrijpt. Ook als je dat graag wil, omdat het bijvoorbeeld familie van je is of je met ze samen moet werken. Een deelneemster gaf daarover het volgende voorbeeld:

“Ik zou dolgraag gewoon gezellig een verjaardag willen kunnen vieren met de hele familie, maar mijn schoonzusje en ik hebben al zo vaak hoogoplopende onenigheid gehad over, ja eigenlijk over niks, dat ik eigenlijk liever heb dat ze gewoon helemaal niet komt. Maar ik kan het ook niet over mijn hart verkrijgen om haar dan maar niet meer uit te nodigen of te vragen of ze weg wil blijven. Ik kan en wil ook niet langer meegaan in haar zienswijze. Ik moet in mijn eigen huis toch wel mezelf kunnen zijn.”
Toen zij tijdens het vervolg van de Bewustzijnsvormen-activiteit doorkreeg dat ze zelf in het Verenigend Bewustzijn (VB) leeft en haar schoonzusje in het Individualiserend Bewustzijn (IB) was haar reactie:
“Oh, dus ik kan wel met de mijn schoonzusje meekijken en -denken, in haar bewustzijnsvorm (het IB) en toch ook echt bij mezelf (in het VB) blijven. Wat fijn! Ik had nooit gedacht dat dat kon zonder mezelf te verloochenen… Wat een eyeopener! …Ja, ik durf het nu wel aan om haar gewoon voor de komende verjaardag uit te nodigen…. Ja!”

“De sfeer in dit groepje van 6 personen was zo open en gezellig dat de lezing vanaf het begin meer het karakter van een gesprek kreeg. Alle aanwezigen haakten in op de onderwerpen en gaven voorbeelden uit hun eigen leven en werk. Zo konden concrete situaties direct als voorbeeld dienen en ontstonden er inzichten, bijvoorbeeld waarom een werkrelatie uiterst moeizaam verliep. Na afloop werd er in familieverband verder gepraat, maar regelmatig kwamen de ervaringen van tijdens de lezing weer ter sprake.”
Reactie op lezing Bewustzijnsvormen, tijdens een familiedag in Beckum (Overijssel)

“Fijne omgeving, empathische docent en bruikbare theorie”
Een senior beleidsmedewerker

“Leerzaam, pragmatisch en praktisch.
 Goede uitleg in een open, veilige en vertrouwde omgeving.”
Lies Harmsen, opleidingsadviseur

“Goede opbouw ven het programma met goede voorbeelden.
 Veel ruimte voor eigen inbreng.”
Sikko Beukeman, ambtenaar

“De dagworkshop heeft mij een gedegen inzicht gegeven in de denkramen die we als mens kunnen hanteren. Handig in conflictsituaties of bij weerstand. Een echte aanrader!”
Mariëlla Waterman

“Mijn grootste inzichten waren dat je in bepaalde omstandigheden gewoon weer in het Stambewustzijn komt; en dat het verdriet nog zo aanwezig is.”
Ruth

“Een hele goede onderbouwing van bewustwording. Helder en praktisch.”
Diana Figara-Vlet.